Graag nodigen we je uit voor een nieuwe reeks Regionale Overlegtafels Economie.

Een nieuwe legislatuur gaat meestal gepaard met vernieuwde ambities en plannen. Om deze te doen slagen is het van cruciaal belang om goed te communiceren naar de ondernemers en om hen volwaardig te betrekken bij het nieuwe beleid. Tijdens deze ROT ‘Ondernemers mee aan boord!’ verkennen we de mogelijkheden om deze dialoog te organiseren: wat, wanneer en via welke kanalen communiceer je met de ondernemers? Hoe slaag je erin om de beoogde betrokkenheid zo te organiseren opdat deze efficiënt verloopt én daadwerkelijk bijdraagt aan de kwaliteit van het beleid? Wie betrek je best in welke fase?

Eerst zetten we de bril op de van de ondernemer. UNIZO triggert ons met een korte schets over de informatie die ondernemers willen ontvangen en hoe zij een rol kunnen spelen in een co-creatieve beleidsvoering en bij concrete acties die een gemeente opzet. Vervolgens luisteren we naar jullie geslaagde en minder geslaagde ervaringen. Dat doen we aan de hand van een overzicht van beschikbare kanalen, instrumenten en werkvormen. We vullen aan met concrete tips & tricks en inspirerende voorbeelden.

Na deze bijeenkomst heb je zicht op de verschillende manieren om de communicatie naar en dialoog met ondernemers vorm te geven, je bent op de hoogte van succesvolle recepten en creatieve initiatieven uit andere gemeenten en kan je onmiddellijk aan de slag met je eigen ondernemers.

We sluiten naar goede gewoonte af met een netwerkmoment vergezeld met een broodjeslunch.

 

Doelgroep

Deze bijeenkomst richt zich tot de ambtenaren economie.

Inschrijven

Deelname is gratis, mits voorafgaande inschrijving. Aanmelden op economie@vvsg.be 

 

Hieronder vind je alle locaties en data

  • Antwerpen: donderdag 13 juni in Bornem (VM)
  • Limburg: vrijdag 14 juni in Diepenbeek (VM)
  • Vlaams-Brabant: Maandag 17 juni in Leuven (VM)
  • West-Vlaanderen: Dinsdag 18 juni in Wervik (VM)
  • Oost-Vlaanderen: Donderdag 20 juni in Maldegem (VM)

De ROT Economie wordt georganiseerd met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Sessies

13 jun '19
14 jun '19
17 jun '19
18 jun '19
20 jun '19