10.50-11.40 uur

Studio-1

Op 22 februari lanceerde de Vlaamse overheid de Green Deal Circulair Bouwen. 290 bouwpromotoren, bouwmateriaalproducenten, onderzoeksinstellingen, banken, provincies, steden en gemeenten en de VVSG engageerden zich om kennis uit te wisselen over circulaire bouwprincipes, en ermee te experimenteren.

Bart Van Humbeeck van Pixii, het kennisplatform Energieneutraal Bouwen, legt uit wat die circulaire bouwprincipes precies omvatten. In een aansluitend paneldebat onder leiding van Debby Burssens geven experten van Vlaanderen Circulair (Veerle Labeeuw), BAS Bouwen (Wim Huntjens), Acasus / Provincie West-Vlaanderen (Wannes Meersman) en VIBE (Mieke Vandenbroucke) en stad Gent (Elisabeth Kuijken) je een inkijk in de kansen en uitdagingen van circulair bouwen, aan de hand van concrete bouwcases van lokale besturen zoals in domein Palingbeek en de Nieuwe Dokken.

Aansluitend: publieksactie - geef mee een sterk signaal!

Na deze sessie trekken we met zoveel mogelijk deelnemers richting zeedijk voor een even korte als unieke publieksactie. Met de burgemeesters op kop zetten we er op een symbolische, ludieke én kordate manier ons gezamenlijke engagement in de verf: want lokale besturen willen krachtig vooruit met het klimaat, en reiken daarvoor de hand aan alle partners in de lokale gemeenschap én bij de centrale overheden. Zorg dat je achteraf kunt zeggen dat je erbij was!

Partner