170509waregem14.jpg
Provider image

Welke maatregelen zijn van kracht, met welke impact op de publieke dienstverlening? Wat kunnen en moeten lokale besturen doen? Blijf op de hoogte van de aanbevelingen en richtlijnen voor alle sectoren.

Covid-19: meest recente epidemiologische gegevens (Sciensano - met geografische spreiding). Zie ook de actuele data in verschillende formats op https://epistat.wiv-isp.be/Covid/

Vanaf 1 juli gaat fase 4 van de afbouw in. Bekijk een actuele samenvatting van de geldende maatregelen.

Specifieke informatie voor lokale besturen vind je per sector en thema via het menu hieronder.

Alle crisiscommunicatie over corona naar gouverneurs en lokale besturen vanuit de Vlaamse overheid verloopt via de coördinatiecel crisiscommunicatie van het CrisisCentrum van de Vlaamse Overheid (CCVO). Contact: ccvo@vlaanderen.be

De coördinatiecel crisiscommunicatie bezorgt elke dag een update met de laatste informatie. De coördinatiecel crisiscommunicatie volgt via het CCVO ook de evoluties op federaal niveau op de voet op, zodat de noodzakelijke communicatie naar gouverneurs en lokale besturen snel kan gebeuren.

De VVSG staat in nauw contact met het CCVO.

De coronacrisis heeft een nooit geziene impact op onze samenleving. De VVSG wil haar leden zo goed mogelijk door deze crisis begeleiden, met raad en daad en correcte informatie. De VVSG neemt zelf geen beslissingen over deze crisis. Het is de federale overheid die in de schoot van de Nationale Veiligheidsraad maatregelen treft, die via de provinciegouverneurs naar de lokale besturen komen. De Vlaamse overheid neemt de maatregelen voor zaken die binnen haar bevoegdheid liggen, in het verlengde van het federale beleid. De VVSG zal de actuele informatie voor u vatten en vertalen naar de behoeften op het terrein. Leemtes, onduidelijkheden en tekortkomingen signaleren we aan het Crisiscentrum van de Vlaamse Overheid en het Nationale Crisiscentrum. Op deze coronapagina trachten wij u een antwoord te geven op de meest prangende zaken waar gemeenten nu mee bezig zijn. Aarzel niet om zaken aan ons te signaleren op info@vvsg.be. En houd het gezond!