Auteur:

Gepubliceerd op: 04-02-2020

Tot en met 28 februari kunnen lokale besturen financiële ondersteuning vuilnisbakkenplan aanvragen bij Mooimakers voor de huidige indienperiode.

Op donderdag 23 april vindt er op de OVAM een opleiding plaats over het opstellen van een vuilnisbakkenplan. Meer opleidingsinfo over deze en andere opleidingen van Mooimakers vind je op de website van Mooimakers.
 

Waarom een vuilnisbakkenplan?

Een vuilnisbakkenplan helpt je om een goed overzicht te verkrijgen van de spreiding en het gebruik van de straatvuilnisbakken in de gemeente, het beheer van de straatvuilnisbakken te optimaliseren en te komen tot een onderbouwde vuilnisbakkenstrategie. Mooimakers stelt voor de inventarisatie, monitoring en analyse van straatvuilnisbakken de webtool Mijn Mooie Straat gratis ter beschikking van lokale besturen.

Een project aanpak vuilnisbakkenplan kan aangevraagd worden door de gemeente zelf of door de afvalintercommunale (1 aanvraag per gemeente). 

Dit project duurt 1,5 tot maximum 2 jaar. Het project start vanaf de goedkeuring van de aanvraag. Starten op een latere datum is mogelijk in onderling overleg. Het lokaal bestuur ontvangt de subsidie na afloop van het project indien de minimale acties werden uitgevoerd.

Emilie Van de Looverbosch