Bakker

Auteur:

Gepubliceerd op: 14-05-2019

De veertiende editie van Ambacht in de Kijker is gelanceerd. Dit is een nationale wedstrijd die kwaliteitsvolle ambachtsmannen en –vrouwen beloont, de ambachten bij het grote publiek promoot en jongeren warm maakt voor deze sector. De VVSG ondersteunt ook dit jaar deze wedstrijd. Dit jaar wil de wedstrijd de focus leggen op ambachtslieden en hun opmerkelijke initiatieven in hun gemeente alsook projecten georganiseerd door de gemeente.

De organisatoren willen via de gemeentelijke diensten in contact komen met lokale ambachtsmannen of –vrouwen en ambachtelijke projecten in hun gemeente (enkele voorbeelden hiervan: een exportproject, samenwerkingen tussen verschillende ambachtslieden, gedeeltelijke werkruimtes, tijdelijke werkruimtes, bepaald gebruik van sociale netwerken of moderne technologieën, meester-leerling-projecten, coaching, vorming, etc.). Contactpersonen van de gemeente kunnen hun lokale ambachtslieden hier inschrijven.

Inschrijvingen kunnen tot 31 januari 2019.

Op basis van deze aanbevelingen en na de eerste analyse van de dossiers, wordt er rechtstreeks contact opnemen met de ambachtslieden om hun inschrijving te vervolledigen.

De laureaten worden begin mei bekendgemaakt.

Nieuw dit jaar is de Regionale prijs 2019: een beloning voor de gemeente die op zeer dynamische wijze haar ambacht naar voor brengt en jonge startende ondernemers steunt

Meer info: www.ambachtindekijker.com

Stefan Thomas, stefan.thomas@vvsg.be

Stefan Thomas