Informatie- en communicatietechnologieën (ICT) zijn belangrijke hulpmiddelen voor het beheren en besturen van steden en gemeenten. Bij veel lokale besturen groeit het besef dat technologie steeds belangrijker wordt, voor een efficiëntere dienstverlening en om het hoofd te bieden aan maatschappelijke uitdagingen.

Lokale beleidsmakers hebben echter nood aan technologische inzichten om de mogelijkheden van technologie beter te kunnen inschatten en om hiermee te kunnen rekening houden bij de opmaak van een visie en doeltreffend, strategisch beleid.

VVSG en Imec slaan daarom graag de handen in elkaar voor deze introductiesessie in technologie. Imec heeft als ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie heel wat kennis en experten in huis die je graag wegwijs maken met enkele belangrijke technologische begrippen en concepten.

Voor wie?

Burgemeesters, schepenen, algemeen directeurs, financieel directeurs en leden van managementteams van Vlaamse lokale besturen.

Praktisch

De opleiding vindt plaats in het imec auditorium, Kapeldreef 75 in Leuven en start om 16.00 uur (broodjesmaaltijd inbegrepen). We eindigen met een afsluitende netwerkdrink om 20.45 uur. Neem je ook graag een kijkje in de cleanroom ter plaatse? Dan kan dat mits voorafgaande inschrijving tussen 15.00 en 16.00 uur.

Bij grote interesse wordt de opleiding in het najaar herhaald op een andere locatie.

Inschrijven en kostprijs

  • VVSG-lid: € 100
  • Niet-VVSG-lid: € 200

Opgelet, deze infosessie is voorbehouden voor lokale besturen!

Info

Opleidingssessies

20 jun '19