Auteur:

Gepubliceerd op: 15-02-2023

Wil je aan de slag met de verschillende LEKP-doelstellingen binnen een project of wijk? Bots je bij het opzoeken van synergiën tussen diverse maatregelen op drempels? Kom op 8 maart naar de 'oogstsessie' in de Blikfabriek in Antwerpen en deel je ervaringen met je collega’s, Vlaamse administraties, middenveld en experts.

De oogstsessie is de eerste actie van het 100 WIJKEN PLATFORM. Dit moment biedt de kans aan betrokken duurzaamheids- en milieuambtenaren, algemeen directeuren of projecttrekkers om het werkprogramma van dit 100 WIJKEN PLATFORM mee vorm te geven.

We bundelen inzichten en uitdagingen die opduiken als we klimaat- en energiedoelstellingen rond vergroening, energie, mobiliteit of water in één straat, wijk of dorpskern willen realiseren. Hoe werken we vanuit verschillende doelen en beleidsdomeinen samen aan de herinrichting van het openbaar domein, boven- en ondergronds? Hoe kunnen we collectieve renovatie financieren, en wat is daarbij de rol van lokale besturen? Hoe maken we in deze processen ruimte voor een actiever, breder en diepgaander participatie van bewoners?

Deze eerste oogstsessie benoemt de belangrijkste uitvoeringsgerichte drempels waarop het werkplatform zich de komende maanden richt. In een volgende stap bundelen we de krachten van kleine tot grote besturen, diverse experts, en Vlaamse administraties en organisaties, om de nodige handvaten en doorbraken te ontwikkelen.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht en is nog mogelijk tot 1 maart. 

Elke de Taeye