Auteur:

Gepubliceerd op: 17-01-2023

Binnen het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) werd in Lembeek (deelgemeente van Halle) een project gerealiseerd rond openbare verlichting. Via een innovatief dienstencontract werd de aankoop gelanceerd van efficiënt straatlicht volgens de principes van de circulaire economie, zonder zelf te investeren in de infrastructuur. Het licht moet slim stuurbaar zijn en gekoppeld aan een doof- en dimstrategie waarbij via burgerparticipatie werd gewerkt.

Wil je graag meer weten over dit project? Dan nodigen wij jou graag uit om dit samen met ons te bezoeken. Op maandag 13 februari organiseren we namelijk een inspiratiedag renovatie in Halle. De ideale gelegenheid om ook een bezoek te brengen aanhet PIO-project in Lembeek. Je kan aansluitend op onze inspiratiedag deelnemen aan dit werkbezoek of gratis deelnemen aan deze extra sessie.

Praktisch

Na een introductie over het project (met voor het eerst de resultaten na 1 jaar werking) gaan we met de trein richting Lembeek. Half februari is het in de vooravond nog donker genoeg om een project rond openbare verlichting te kunnen tonen op het terrein. Elk half uur is er een trein Halle-Lembeek heen en terug (3 min reistijd). 

Inschrijven kan via de website inspiratiedag renovatie.

Elke de Taeye