Auteur:

Gepubliceerd op: 04-07-2023

In september opent het DUT partnerschap een  nieuwe oproep die zich richt op het ondersteunen van transnationale onderzoeks- en innovatie projecten die de stedelijke uitdagingen aanpakken om steden de transitie te helpen maken richting meer duurzaamheid. Deze oproep richt zich op drie thema’s:

  1. energiepositieve wijken

Hierbij gaat me vooral op zoek naar projecten die focussen op energieveerkracht en -armoede en het realiseren van de lokale energietransitie via samenwerking en duurzaam investeren.

  1. De ’15-minutes City’

Met die projecten wil men de autoafhankelijkheid in de steden aanpakken en het gebruik van duurzame vervoerswijzen bevorderen.

  1. Circulaire steden

Dit kan gaan over het gebruiken van de bebouwde omgeving als bronnenbasis, kennis en optimalisatie van hulpbronnenstromen en regeneratieve stedenbouw

Elk voorstel moet uit een partnerschap van minstens drie partners uit drie verschillende landen bestaan. De toegevoegde waarde van deze samenwerking moet duidelijk aangegeven worden en het is ook expliciet de bedoeling om verschillende stakeholders te betrekken. Er wordt verwacht dat er een trans-disciplinaire en co-creatieve aanpak wordt gebruikt.

Voor deze oproep wordt gebruik gemaakt van een twee-staps-procedure: in een eerste fase kan een vooraanmelding ingediend worden; na een eerste selectie kan een uitnodiging tot het indienen van een uitgewerkte aanvraag volgen.

De call opent op 1 september en de uiterste datum om in te dienen is 21 november 2023. 
Klik verder voor meer info over de call en het DUT partnerschap.

 

Leen Van der Meeren