Auteur:

Gepubliceerd op: 24-01-2024

Op 22 januari lanceerde PROSPECT+ haar laatste oproep voor lokale besturen om deel te nemen aan een leer- en uitwisselingstraject rond financiering van energie- en klimaatactieplannen.

Lokale besturen hebben een belangrijke rol in de energietransitie maar het ontbreekt hen vaak aan interne capaciteit om de meest geschikte en kosteneffectieve financieringsinstrumenten en implementatiemodellen te identificeren.

Het Capacity Building Program van Prospect+ biedt daarom een leertraject aan rond innovatieve financieringsmechanismen zoals energieprestatiecontracten, derde partij financiering, rollende fondsen en coöperaties voor energiegemeenschappen.

Het leerprogramma bestaat uit vijf thematische leermodules:

  • openbare gebouwen,
  • particuliere gebouwen,
  • transport,
  • openbare verlichting,
  • en sector overschrijdend 

Het leertraject volgt een gemengde aanpak van zowel fysieke bijeenkomsten (studiebezoeken en lokale begeleiding) als teleconferenties en webinars. Voor deze laatste oproep is Prospect+ op zoek naar zowel begeleiders als deelnemers van de leercyclus. Een kandidatuur indienen kan nog tot 1 maart. 

Voor meer info kan je terecht op de Prospect+ website waar je ook de informatieve webinar voor kandidaten kan herbekijken.

Leen Van der Meeren