Auteur:

Gepubliceerd op: 26-01-2024

Ook in 2024 en 2025 zullen steden en gemeenten het aantal dak- en thuislozen kunnen tellen. Het interfederaal Steunpunt tot bestrijding van armoede zal deze tellingen dak- en thuisloosheid op vraag van de Vlaamse overheid coördineren.

In 2024 kunnen drie steden en/of regio’s een telling organiseren. Op 6 februari 2024 organiseert het interfederaal Steunpunt tot bestrijding van armoede van 10u tot 11u30 een eerste online infosessie, waarin het verloop van de tellingen in 2024 zal worden geschetst en zal worden uitgelegd hoe een stad of regio zich kandidaat kan stellen. Nadien voorzien ze ook nog een tweede online infosessie. 

Inschrijven voor deze digitale infosessie kan via dit inschrijvingsformulier. Via hetzelfde formulier kan je ook aangeven of je graag op de hoogte wordt gehouden van volgende infosessies, of geen informatie meer wil ontvangen over de Vlaamse tellingen dak- en thuisloosheid 2024.

De voorbije jaren telden al tal van steden en gemeenten het aantal dak- en thuislozen. Die tellingen leverden de lokale besturen heel wat nuttige informatie en inzichten op. Die cijfers en gegevens zijn een erg nuttig hulpmiddel om het lokale en regionale beleid te vormen. 

 

Update:tweede online infosessie 

Op 19 maart 2024 organiseert het interfederaal Steunpunt tot bestrijding van armoede van 10u tot 11u30 een tweede online infosessie, waarin het verloop van de tellingen in 2024 zal worden geschetst en zal worden uitgelegd hoe een stad of regio zich kandidaat kan stellen. De geselecteerde onderzoeksploeg voor de tellingen 2024 zal aanwezig zijn op de infosessie van 19 maart.

Je kan je voor deze digitale infosessie inschrijven via dit inschrijvingsformulier

 

Joris Deleenheer