Auteur:

Gepubliceerd op: 06-06-2023

Het European Urban Initiative (EUI) heeft zijn tweede oproep gelanceerd en stelt daarvoor een totaal budget van 120 miljoen euro ter beschikking. Hiermee wil men steden ondersteunen op drie thematische gebieden: 'Groenere steden', 'Duurzaam toerisme' en 'Talent benutten in krimpende steden'. Onder het thema ‘Groenere steden' zal EUI steden financieren om te experimenteren en tastbare innovatieve oplossingen uit te werken voor groene infrastructuur die uitdagingen op het gebied van biodiversiteit, vervuiling, hulpbronnen en klimaat beter aanpakken.

Elk project kan tot maximaal 5 miljoen euro EFRO-cofinanciering ontvangen en de uitvoering van het project moet plaatsvinden binnen een periode van maximaal 3,5 jaar. Een projectaanvraag indienen kan tot 5 oktober 2023. Alle info over de oproep, de thema’s, tijdlijn en deadlines vind je op de EUI-website.

Interesse? Volg dan zeker het seminarie dat EUI organiseert op 15 juni in Brussel. Naast alle info over de oproep krijg je ook de kans om één-op-één in gesprek te gaan met het EUI-secretariaat. Daarnaast worden ook nog een aantal online Q&A sessies georganiseerd op 20 juni, 17 juli en 7 september.

Leen Van der Meeren