Auteur:

Gepubliceerd op: 20-09-2023

Dit project van WVI (West-Vlaamse Intercommunale) was één van de goedgekeurde kandidaten van de Klimaattafels uit 2021. Het resultaat is een website waar mensen gepersonaliseerde informatie over alle aspecten van hun eigen dak kunnen bekomen. De website werd gebruikt als toeleiding om burgers aan te zetten om hun project te delen op een digitale dakenkaart, om hen aan te moedigen om meer hulp te zoeken bij een renovatiecoach en om dakambassadeur te worden.

Met UIT JE DAK! kan je als inwoner op basis van een eenvoudige vragenlijst ontdekken hoe je meer uit je dak kan halen. Je krijgt inspiratie via de daken van je buurtbewoners en hulp van het Energiehuis WVI en onze partners. Ongeveer 25% van de bezoekers nam een vervolgstap bij het bezoeken van de website. 

De vervolgstappen rond begeleiding zijn natuurlijk niet van toepassing voor wie buiten het werkingsgebied van WVI en de deelnemende gemeenten woont, maar de tool kan wel door elke inwoner van Vlaanderen ingevuld worden. De automatische tips die je als resultaat krijgt, zijn voor iedereen zinvol. 

Meer info over UIT JE DAK! vind je in de praktijkendatabank van Netwerk Klimaat. 

Ook een inspirerende klimaatpraktijk? Deel deze via de praktijkendatabank of bezorg jouw project via netwerkklimaat@vvsg.be

 

Maarten Tavernier