studentenzorg

Auteur:

Gepubliceerd op: 07-07-2023

De Vlaamse regering besliste op 7 juli om €14,6 miljoen uit te trekken, zodat jobstudenten deze zomer aan de slag kunnen in de Vlaamse woonzorgcentra. Net zoals vorig jaar dienen meer dan 10.000 studenten de vaste teams de kans te bieden te genieten van een welverdiende vakantie.

Deze maatregel is een manier om de werkdruk bij het personeel te verminderen. Jobstudenten staan vooral in voor logistieke taken. Studenten die een zorgopleiding volgen of verder studeren na hun opleiding, kunnen in bepaalde gevallen zorgtaken uitvoeren.

De maatregel geldt voor de periode 1 juli 2023 tot 30 september 2023. Met het budget kan een gemiddeld woonzorgcentrum twee studenten voor een periode van telkens 13 weken aanwerven.

Woonzorgcentra maakten vorige maanden reeds de uurroosters voor de zomer op. Ze rekruteerden hiervoor studenten om de planning te vullen. Er is nu ook een extra budget en dat is goed nieuws. De VVSG maakte vorig jaar een video over de ervaringen van de jobstudenten in woonzorgcentra. Voor wie nog zou twijfelen of een woonzorgcentrum een leuke werksetting is.

Mike Deschamps