Voorleesweek.be

Auteur:

Gepubliceerd op: 04-10-2023

Tijdens de Voorleesweek in november gaat Iedereen Leest op zoek naar 10.000 voorleesbuddy’s! Iedereen kan een voorleesbuddy zijn: een leerkracht, een(groot)ouder, een meter of peter, een kinderbegeleider, een vrijwilliger… Iedereen, en zeker elk kind, heeft een voorleesbuddy nodig, een voorleesvriend voor het leven. Want zij maken het verschil. Dit najaar gaan we op zoek naar nieuwe voorlezers en zetten we bestaande voorleesbuddy’s in de kijker. Doen jullie mee? 
 

Zoek en vind je voorleesbuddy's!

Wil je als kinderopvang, school, Huis van Het Kind, bibliotheek, voorlezen-aan-huis-werkingen, taalwerking, … op zoek gaan naar voorleesvrijwilligers? Plaats dan jullie vacature op de website van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Wil je zelf voorleesbuddy worden? Vanaf 28 oktober kan je je als voorleesbuddy registreren op www.voorleesweek.be. De voorleesbuddy ontvangt dan een digitaal starterspakket vol tips en tricks rond voorlezen én maakt kans op een boekenbon van 500 euro.
 

Aan de slag met het promomateriaal

Bibliotheken en basisscholen ontvangen een gratis promopakket. Kinderopvanginitiatieven kunnen voor 9 november online een gratis pakket promotiematerialen (2 Voorleesweek-affiche en 5 bedankkaartjes) aanvragen. 

Op de website vind je ook al het campagnemateriaal, inspirerende boekentips en het laatste nieuws.  

 

Rika Verpoorten